Savoykål med Kombu
Tilberedning:
Lad svampene trække i 10 min i varmt vand. Gør det samme med Kombu. Skær tempe i firkanter på 5 x 2 cm og 1 cm. tykkelse. Steges i olie til de er gyldne på begge sider. Skær gulerødderne i
firkanter på 5 x 2 cm. og en tykkelse på 2-3 mm. Fyld en gryde halvt med kogende vand tilsat salt. Kog kålen i 2-3 min. Tag kålen op og fjern de yderste 2 til 3 blade som er blevet bløde. Fortsæt indtil der er samme antal blade som stykker af tempe. Tag kålbladene læg tempe, gulerod og svampe på. Lav en rulle ved at folde over enderne og hold rullen sammen med en cocktailpind.
Arrangér Kombu bladene på bunden af en storbundet gryde. Placér kålrullerne ovenpå tæt sammen. Hæld svampe- og Kombu-saften over og tilsæt en tsk. salt. Lad retten simre i 25 min.
(4 pers.)
Sværhedsgrad 2.
Tilberedningstid: 60 min.
Ingredienser:
1 savoykål el. lign.,
200 g. tempe (fermenteret sojaprodukt),
2-3 gulerødder,
få blade af Kombu,
tørrede svampe,
olie,
miso (soja pasta)