Skip to main content

1 pladefuld med friskbagte boller, ca. 25 stk.

Skal bruges:
5 dl koldt vand
30 g gær
1 spsk groft salt
1 spsk honning
7-8 g. tørret tang fx fingertang
250 g. grahamsmel
400 g hvedemel

Sådan:

Koldhævede boller er noget af det nemmeste at lave. Dejen smækkes sammen om aftenen, stilles i køleskab og tages ud og bages om morgenen.

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, tang og honning. Rør først grahamsmel sammen i væsken og tilsæt derefter hvedemel. Hold lidt mel tilbage for at dejen ikke bliver tør. Rør gerne dejen på maskine i ca 10 min. Dejen skal være så løs at den stadig er lidt klistret og næsten kan holde sig selv. Dæk dejen til og stil den koldt natten over min 8 timer

Når du skal bage brødet så tag gerne dejen ud lidt før du skal bage. Du kan bruge 2 skeer til at lægge dejen på bagepladen, men du kan også forme bollerne med våde håndflader, hvis du gerne vil have fine runde brød. Bag bollerne ved 225 gr, indtil de er gyldne (15-20 min).

Når du tilfører tang til dine almindelige brødopskrifter, vil du få en lidt mere krydret smag og en mere dybde til den type mel du vælger at bruge. Hvis du tilsætter for meget tang bliver smagen af tang mere karakteristisk. Tommelfingerregel er 1 g tørret tang pr 100 g. mel. Så starter du forsigtigt op.

Opskriften er lavet af Smag på Aarhus’ egen måltidssnedker Ursula Bjerggaard.

GRATIS LEVERING TIL NÆRMESTE GLS PAKKESHOP VED KØB FOR MINDST 500 KR.

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk