Om Atlanterhavstang
Irisk økologisk tang:
Håndhøstet, tørret, pakket og snittet af Connemara Organic Seaweed Ldtd.
Islandsk tang:
Tangen høstes med hånd fra båd af den naturlige bestand i det rene vand ved de islandske kyster og tørres ved geotermisk energi ved så lav temperatur at alle næringsstoffer og enzymer bevares. Produceres og pakkes af: Islensk Hollusta, Hafnarfjördur, Island.
Prof. Ole G. Mouritsen skriver i “Seaweed – edible, available og sustainable” udgivet af University of Chicago Press 2013 direkte oversat og under overskriften:“Revival of a proud tradtion”:
“Seaweed Iceland (Hafnot ehf) har hjemme i Grindavik på Islands sydkyst. Ejeren – Grettir Hreinsson – fokuserer på produkter af høj kvalitet, i små partier, solgt i designerindpakning. Hans markedsføringsstrategi er typisk islandsk – baseret på bæredygtig høst i de rene vande med højeste grad af renhed og miljøvenlig tørring med geotermisk energi ved lave temperaturer. Sukkertang fra hans virksomhed er noget af det reneste jeg har set!”