Byg og saltet torsk med Kombu
Tilberedning:
Vask risen i koldt vand og lad det dryppe af. Put ris, perlebyg og ½ kop koldt vand og en knivsp. salt i en trykkoger.
Dagen før vandes den saltede torsk ud i en skål med koldt vand.
Pochér torsken i vand med bouquet garni. Del den i mindre stykker før afkøling.
Opblød Kombu i 20 min i koldt vand.
Hæld 1 tsk. Olivenolie i en gryde, arrangér de snittede løg og 1 laurbærblad ovenpå, derefter et tyndt lag ris/byg blandingen, derefter et lag skivede kartofler, et tyndt lag af torskestykker, snittede hvidløg, gulerod, en smule timian, olie og flager af Kombu. Fortsæt lagene indtil alle ingredienser er brugt. Hæld vandm, inklusive det som Kombuen har trukket i, ned langs grydens sider indtil det dækker ingredienserne. Lad det simre under låg ved svag varme i 1 t. indtil alt vand er absorberet. Retten kan også tilberedes som gratin. Tilfør lidt mere vand fordi der fordamper mere ved tilberedning i ovn. Servér med grøn salat for at lette retten.
(4 pers.)
Sværhedsgrad: 3.
Tilberedningstid:
Ingredienser:
1/3 kop ris,
¾ kop perle byg,
350 g saltet torsk,
3 kartofler,
1 løg,
1 gulerod,
3 fed hvidløg,
et par blade Kombu,
3 laurbærblade,
olivenolie og timian