4 pers
Skal bruges:
- 1½ spsk salt
- ½ l kogende vand
- 2 spsk tørret tang fx Vingetang u. midterribbe eller Fingertang
- 4 spsk smagsneutral olie
- ½-1 tsk koncentreret flydende røgaroma (liquid smoke)
- 1 spsk tørret dild (kan udelades)
- 3 mellemstore gulerødder
Sådan:
Bland marinaden med tang, olie, røgaroma og tørret dild
I en gryde koger du vand og salt
Skyl og skær/skræl pletter af gulerødderne. Brug skræller eller mandolinjern til at skrælle dem i tynde skiver. Kom strimlerne i det kogende vand 1-1½ min og sørg for at de er dækket af vand og ikke koger for længe. Hæld strimlerne i et dørslag og nedkøl dem med koldt vand. Afdryp gulerødderne og bland dem grundigt med marinaden. Smag evt. til med salt og røgaroma.
Lad dem gerne stå og marinere lidt inden de skal bruges. Gulerødderne kan holde sig op til 3 dage på køl.