(4 pers.)
Sværhedsgrad: 1.
Tilberedningstid: 30 min.
Ingredienser:
½ porre,
½ turnips,
2 eller 3 shiitake svampe,
1 l. vand,
10 g. Dulse,
1 spsk. miso (fermenteret soja og byg pasta),
1 ubeh. Citron
Tilberedning:
Skyl porren og skær den på langs og derefter i 4 cm. Stykker, rens turnipsen og skær den i ”tændstikker”. Opblød svampene i 10 min. i varmt vand. Skær den hårde stilkende af og snit dem i fine skiver. Gem vandet de er blødt op i.
Læg porre, svampe og turnips lagvis i en gryde, tilsæt vand inkl. vandet fra svampene så det dækker turnipsene. Bring det i kog og lad det koge ved moderat varme under låg i 10 til 15 min.
I mellemtiden udblødes Dulsen i 1 min og afdryppes.
Når grøntsagerne er kogt, tilsættes mere vand til suppen om nødvendigt hvorefter det bare simrer.
Opløs misoen i en skål med suppe og tilsæt den til suppen. Tilsæt Dulse og lad det simre i 3 min. Servér med citronskive.