4 portioner
1 sjat olivenolie
4 stk. tomater (200 g.)
1 stk. løg (100 g.)
2 fed hvidløg
frisk chili, efter smag
1 ds. flåede hakkede tomater
½-1 tsk. røget paprika
1 tsk. groft salt
1 spsk. honning
1 spsk. engelsk sovs
½ sprødt æble
en håndfuld frisk basilikum
5-7 g. tørret tang, fx blæretang eller anden med en god umamismag
Hak løg, hvidløg og chili fint. Skær tomaterne i større tern. Svits grøntsagerne i lidt olivenolie. Tilsæt de flåede hakkede tomater, krydderier, honning og engelsk sauce, lad det simre i ca. 30 minutter, så saucen koger ind og smagen koncentreres.
Den tørrede tang nuldres i mindre stykker ned i saucen, tilsæt også hele blade af den friske basilikum, og æbler i små tern. Rør saucen god sammen og smag den til med engelsk sauce, honning, røget paprika, chili og salt.
Hvis du har rester af denne sauce, er den heller ikke dum at gemme som en ketchup. Du skal bare koge den op igen, blende den og gemme den på rene flasker – MUMS!
Opskriften er lavet af Smag på Aarhus’ egen måltidssnedker Ursula Bjerggaard.